Praktijk voor Psychologie, Coaching & Hypnotherapie

​​​​Over mij

Kwalificaties

NBVH

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en te vinden onder Lidnummer 15028. 

De beroepsvereniging voorziet in voorschriften waaraan therapeut en praktijk dienen te voldoen en biedt tucht- en klachtrecht. Voor uitgebreide informatie lees verder bij: www.hypnotherapie.nl

RBCZ

Ik ben lid van de koepelorganisatie RBCZ, het register van beroepsbeoefenaren in de Complementaire Zorg, onder Licentienummer 403445R 
Website: www.rbcz.nu


​​Sonja Oosterom

Ik ben Sonja Oosterom (1974), getrouwd en moeder van drie kinderen. Als kind was ik al geïnteresseerd in de menselijke geest en dit is altijd gebleven. Vragen wat mensen drijft, waar pijn vandaan komt, wat maakt dat mensen reageren op een bepaalde manier, wat iemand echt voelt en wat daar dan onder zit hebben mij altijd bezig gehouden.  Maar ook vragen over zingeving had ik al op jonge leeftijd. 

Na mijn studie Human Resource Management heb ik gewerkt in het bedrijfsleven maar hierin kon ik niet mijn ei kwijt. Ik wilde meer diepgang en echt wat betekenen. Via via kwam ik in aanraking met Hypnotherapie en toen wist ik dat dit het vak is dat ik wilde leren. Dat dit echt helemaal bij mij paste. 

In 2001 startte ik met het eerste jaar aan Academie Hypnos. Na het voltooien van het eerste jaar riep het avontuur en verhuisde ik samen met mijn man naar London. In London heb ik een belangrijke tijd gekend waarin ik tweemaal moeder werd en mijn diploma Clinical Hypnotherapist behaalde aan het Institute of Clinical Hypnosis.

In London kort praktijk aan huis gehad en in 2006 verhuisden we weer naar Hong Kong. Ook hier een praktijk aan huis gehad en voor de derde keer moeder geworden.

Vervolgens in 2009 met het gezin terug verhuisd naar Nederland. Toen alsnog de vierjarige opleiding Hypnotherapie en Integrale Psychosociale Therapie afgerond aan Academie Hypnos te Bussum. In 2011 tevens mijn NLP Practioner gehaald.

Verder heb ik de opleiding tot trainer Familieopstellingen gedaan in 2015.

De Prikkelbare Darm opleiding specialisatie voor hypnotherapeuten in 2016.

EMDR- opleiding in 2017 bij de Academie voor Psychotherapeuten.

En tot slot: de Registeropleiding tot Professioneel coach op HBO- niveau, NOBCO geaccrediteerd.


De cirkel is rond. Ik doe wat ik het allerleukste vind en daarnaast blijf ik mij ontwikkelen en zoveel mogelijk leren, want leren is echt een passie van mij.

Mijn cliënten behandel ik met humor en respect maar confrontaties ga ik niet uit de weg, als ik voel dat iemand daar verder mee komt.​


Sinds 2015 ben ik een samenwerking aangegaan met Medisch Kwartier Naarden Vesting. Dit is een huisartsen praktijk in Naarden.


Verder ben ik verbonden aan Academie Hypnos als supervisor.